Endress+Hauser gaat door met de ontwikkeling van zijn assortiment capacitieve niveausensoren. Logischerwijze wordt het assortiment Solicap M nu uitgebreid tot de detectie van stortgoed.

 

Van de FTI55 en FTI56 sensoren zijn uitvoering met staaf of met kabel verkrijgbaar. Zij kunnen beschikken over een meetbereik tot 22 meter. Ze worden vooral gebruikt voor niveaudetectie in opslagtanks, buffertanks en procestanks of voor controledoeleinden tussen twee punten.

 

Veiligheid

Vanaf die standaardversies beantwoordt de Solicap M aan de toenemende veiligheidseisen die gelden voor het design van industriële meetpunten. De elektronica wordt beschermd door een tweefasige overspanningsafleiding. Zijn kabeldoorvoer is gasdicht, waardoor er geen agressieve of toxische gassen kunnen ontsnappen. Een uitvoering met gescheiden elektronica lost de problemen op ten gevolge van bijvoorbeeld sterke trillingen of erg hoge temperaturen.

 

Instellingen

De Solicap M kan met behulp van een drukknop heel eenvoudig ter plaatse worden gekalibreerd. Dankzij het ingebouwde geheugen (EEprom) kunnen de ijkingsparameters en de gegevens van het instrument heel gemakkelijk opnieuw worden ingevoerd in een vervangingselektronica, waardoor de eventuele onbeschikbaarheid van het meetpunt heel kort kan worden gehouden.

 

 

Een beetje geschiedenis

Endress+Hauser startte haar activiteiten met een capacitieve sensor voor niveaumeting. Het principe van de capacitieve meting wordt momenteel al meer dan 50 jaar in procesautomatisering toegepast en geniet bij de gebruikers nog altijd van hetzelfde vertrouwen.

 

Gelieve mij te contacteren in verband met de FTI55/56

Ik wens dat een van uw specialisten met mij contact opneemt in verband met dit toestel.